Samen werken aan
duurzame participatie

Nieuws

Op deze pagina vindt u de meest relevante en recente nieuwsberichten over Blik op Werk. Door te klikken op de titel van het nieuwsbericht, kunt u het volledige nieuwsbericht raadplegen. 

We hebben een apart overzicht gemaakt van alle nieuwsberichten omtrent coronamaatregelen en het inburgeronderwijs. Dit overzicht kunt u HIER vinden.

U kunt ook maandelijks op de hoogte worden van al het nieuws en actualiteiten door u te abonneren op de Nieuwsbrief van Blik op Werk. U kunt zich hier aanmelden: Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief.

15-06-2021 - Trainingen: Personal Radar en Werkscan

Op 7 juli wordt de volgende training Werkscan georganiseerd. Ook wordt op 16, 23 sept, 7 okt & 14 okt de 4-daagse training Werkscan & Motivational Interviewing georganiseerd.
Lees hier meer over beide trainingen of meldt u direct aan via het aanmeldformulier.

01-04-2021 - Robertjan Uijl: per 1 april directeur- bestuurder bij Blik op Werk

Per 1 april 2021 is Robertjan Uijl directeur- bestuurder bij Blik op Werk.

01-04-2021 - Erasmus + project: international exchange knowledge work ability

With this project we want to bring together European specialized institutes dealing with work ability and age management. Purpose: to share methods and develop new products targeting the individual needs of employers, employed and unemployed people, including support through digital technologies.

27-02-2021 - Keurmerk taalschool 'Taal Talent' al in 2019 ingetrokken

Blik op Werk heeft het aspirant keurmerk van de Rotterdamse taalschool Taal Talent al in het najaar van 2019 ingetrokken naar aanleiding van financieel toezicht. De school is deze week in het nieuws door de aanhoudingen van de eigenaren van Taal Talent door de Inspectie van Sociale zaken. De eigenaren worden verdacht van fraude en valsheid in geschrifte.

26-02-2021 - Reactie Blik op Werk op vonnis kort geding Rechtbank Rotterdam inzake Da Vinci College en gemeenten Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden

Lees hier de reactie van Blik op Werk op het vonnis van de rechtbank van Rotterdam op 18 februari jongstleden.

18-12-2020 - Lidy Schilder-Visser neemt na 12,5 jaar afscheid van Blik op Werk

Lidy Schilder-Visser heeft vandaag bekend gemaakt op 1 april 2021 te stoppen als directeur-bestuurder bij Blik op Werk.

13-07-2020 - Blik op Werk en gemeenten: Samen grip op de kwaliteit van taalscholen

De afgelopen weken organiseerde het Team gemeenten van Blik op Werk online bijeenkomsten voor 35 arbeidsmarktregio’s. Doel: inventariseren wat er nodig is om samen met gemeenten de kwaliteit van taalscholen voor inburgeraars te monitoren, organiseren en borgen. Welke vragen leven bij gemeenten? En hoe kunnen gemeenten en Blik op Werk hierbij effectief samenwerken?

13-07-2020 - Wat doet Blik op Werk om fraude door taalscholen te voorkomen?

Taalscholen voor inburgeraars zijn de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws door frauduleuze praktijken. Blik op Werk regelt onder meer het keurmerk voor taalscholen. De afgelopen anderhalf jaar verloren door strengere controle twintig taalscholen hun keurmerk. Wat doet Blik op Werk om fraude door taalscholen te voorkomen? En hoe gaat de nieuwe wet Inburgering daarbij helpen?

13-07-2020 - Hoe vaak controleert Blik op Werk met Toezicht in de Klas de kwaliteit van taalscholen?

Hoe vaak controleert Blik op Werk met Toezicht in de Klas de kwaliteit van de scholen, en is dat wel genoeg?

01-07-2020 - Coronacrisis: hoe gaat het met mijn mensen?

Hoe staat het met het werkvermogen en werkgeluk van werknemers tijdens de coronacrisis? Veel mensen hebben een belastende en gekke tijd achter de rug. Ook de komende tijd is nog anders en onzeker.
Wat heeft het met ons gedaan? Wat voor effect gaat het nog hebben? Nu veel mensen (deels) thuis werken hebben werkgevers hier minder zicht op – alle ludieke acties en online borrels ten spijt. Met plezier aan het werk zijn staat onder druk.

08-06-2020 - Werkgeluk en werkvermogen in coronatijd: werkgevers hebben meer grip dan ze denken

Hoe hangt de vlag er bij werknemers bij tijdens de coronacrisis? Nu veel mensen thuis werken hebben werkgevers hier minder zicht op – alle ludieke acties, online borrels en koffiemomenten ten spijt. Zijn mensen verveeld, missen ze drive? Of hebben ze juist veel stress door het combineren van taken nu werk en privé in elkaar overlopen? Zijn ze eenzaam? Of zijn ze juist ontspannen en geïnspireerd, nu ze verlost zijn van de onrust van de kantoortuin? En wat doet dat met hun werkvermogen: met hun mentale en fysieke vermogen om hun werk te doen.

04-05-2020 - Duurzame inzetbaarheid en corona: tools en tips van onze licentiehouders

Hoe staat het met het werkvermogen, de productiviteit en de balans tussen werk en privé van werknemers in tijden van corona? De Work Ability Index (WAI) meet het werkvermogen van medewerkers. Werkvermogen is de mate waarin een werknemer lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn huidige werk te doen – nu en in de nabije toekomst. Niet onbelangrijk nu er veel wordt gevraagd van de flexibiliteit en vitaliteit van werknemers.

16-12-2019 - Gastblog: waarom meten van werkvermogen werkt!

Technische ontwikkelingen, robotisering, vergrijzing en het vooruitzicht van een krapper wordende arbeidsmarkt maken dat er uitdagingen binnen de sector Metalektro bestaan als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Het gaat er daarbij om dat werknemers met de juiste competenties, gezond, gemotiveerd en wendbaar aan het werk zijn èn blijven.

21-10-2019 - NIEUWE UITDAGING HRM: meten van effect van interventies

Duurzame inzetbaarheid van de medewerkers staat hoog op het prioiriteitenlijstje van HRM-professionals. Zij moeten zorgen dat het bedrijf goed in beeld heeft wat er nodig is om de medewerkers zo goed en zo gezond mogelijk hun werk te kunnen laten doen. Daartoe worden interventies ingezet. Maar wat blijkt? Meten van effectiviteit van interventies gericht op duurzame inzetbaarheid kan sterk worden verbeterd.

08-04-2019 - PROGRAMMA BEKEND: Meld je nu aan voor de Blik op Werk Netwerkbijeenkomst!

Wij zijn verheugd u vandaag het volledige programma van de Blik op Werk Netwerkbijeenkomst te kunnen presenteren, en de inschrijvingen voor de netwerkbijeenkomst te kunnen openen. Via deze link kunt u de uitnodiging downloaden. Vergeet u niet tijdig aan te melden voor deze gratis netwerkbijeenkomst via info@blikopwerk.nl. Alle geïnteresseerden (keurmerkhouders, werkgevers, gemeenten, stakeholders) zijn van harte welkom!

26-02-2019 -  SAVE THE DATE: 23 mei Blik op Werk Netwerkbijeenkomst met het thema 'Onderscheiden(d) in kwaliteit'

De week van 20 t/m 24 mei is de Week van het Keurmerk. In deze week laat Blik op Werk zien wat het Blik op Werk Keurmerk biedt voor dienstverleners, opdrachtgevers én cliënten. Ook zet Blik op Werk haar keurmerkhouders in het zonnetje. Want Blik op Werk Keurmerkhouders leveren onafhankelijk gecontroleerde kwaliteit. Daar zijn zij en wij trots op. Op 23 mei aan het eind van de middag organiseert Blik op Werk een netwerkbijeenkomst met het thema 'Onderscheiden(d) in kwaliteit'. Reserveer dit moment dus alvast in uw agenda!

25-02-2019 -  E-learning uren voor inburgeren en overgangsregeling begin 2019 

Vanaf 1 januari 2019 tellen de door inburgeringsscholen online gegeven cursusuren/e-learning cursusuren niet meer mee voor de ONA-vrijstelling en de 600-uren norm voor de ontheffing voor het inburgeringsexamen. Vanaf heden worden alleen klassikaal gegeven uren meegeteld voor deze normen. In 2018 gegeven cursusuren tellen nog wel mee, evenals de cursusuren behorend bij in 2018 afgesloten contracten, die tot 1 juni nog wel mee zullen tellen voor deze normen.

11-01-2019 - Registratie voor het EUSE congres 2019 is geopend

Over enkele maanden vindt in Amsterdam het European Union of Supported Employment (EUSE) congres plaats. Dit congres zal van 27 tot en met 29 mei plaatsvinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. U kunt zich vanaf heden aanmelden voor dit congres. Als u zich voor 15 maart aanmeldt, krijgt u 100 euro korting en betaalt u geen 480, maar 380 euro voor het driedaagse congres. 

19-12-2018 - Blik op Werk onderzoekt nog meer fraude bij inburgeringsscholen

Sinds september 2018 heeft de onafhankelijke kwaliteitsorganisatie Blik op Werk 20 van de 220 inburgeringsscholen onderzocht op rechtmatige besteding van zogeheten DUO gelden, studiefinanciering voor inburgeraars. Bij 8 van de 20 zijn onregelmatigheden aangetroffen en is het keurmerk ingetrokken.

12-10-2018 - Succesvol ouder worden in het werk

Onlangs maakte het kabinet bekend dat de pensioenleeftijd de komende jaren langzamer omhoog zal gaan dan dat eerder was besloten. Waar dit voor sommige 60-plussers een grote opluchting zal zijn, is dit zeker niet voor iedereen het geval. Doorwerken na het pensioen valt, wanneer mogelijk, iedereen zeer aan te raden. "Langer doorwerken zorgt voor meer hersenactiviteit, lichaamsbeweging en sociaal contact, wat belangrijke peilers zijn voor een gezond leven" aldus lector Annet de Lange bij EenVandaag. Zij is onlangs begonnen aan een bijzonder hoogleraarschap in 'succesvol ouder worden in het werk'.

27-09-2018 - Jobcoaches gezocht voor uniek onderzoek!

Wat is belangrijk bij het behoud van een baan voor jongere mensen met psychische kwetsbaarheden? Om die vraag te beantwoorden volgt het Trimbos-instituut ruim 100 werknemers met psychische klachten, die jobcoaching ontvangen, een half jaar. Er doen al 40 jobcoaches mee, maar het Trimbos-instituut zoekt nog meer deelnemers. Doe mee!

11-09-2018 - Dag van de Jobcoach door NVS

De Nederlandse Vereniging van Support (NVS) organiseert op 21 september voor de tweede maal de Dag van de Jobcoach. Alle geïnteresseerden in de methodiek, benaderingswijze en training in Supported Employment zijn weer van harte welkom.

10-09-2018 - Voordelige certificering voor de Work Ability Index (WAI) en de Personal Radar

Wilt u het meten van werkvermogen opnemen in uw dienstverleningsaanbod? Dan heeft u voor zowel de Work Ability Index (WAI) als voor de Personal Radar een certificering nodig van Blik op Werk. Tijdelijk kunt u uw certificaat voor zowel de WAI als de Personal Radar behalen door gebruik te maken van de unieke en voordelige najaarsactie van Blik op Werk.

02-08-2018 - Financieel toezicht op inburgeringsscholen van start

Op basis van signalen van Blik op Werk heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aan Blik op Werk de opdracht gegeven om per direct de kwaliteitstoetsing van inburgeringsscholen uit te breiden met financieel toezicht.  

09-01-2018 - Whitepaper: De uitdaging van langer doorwerken

Oudere medewerkers die zich ondersteund voelen door leidinggevenden, zijn minder vaak geneigd om voor de pensioenleeftijd de arbeidsmarkt te verlaten. Toch voert minder dan 40 procent van de werkgevers in Europa actief beleid om werkenden te motiveren om door te werken.

14-06-2017 - Blik op Werk start met 'Toezicht in de Klas'

Blik op Werk breidt haar Keurmerk Inburgeren uit met een derde set van eisen voor aanbieders van inburgeringscursussen. Met de uitbreiding gaan  ook zaken als didactiek en de inhoud van de cursussen een rol spelen bij het toekennen van het Keurmerk.