Werken aan duurzame participatie

Nieuws

Op deze pagina vindt u de meest relevante en recente nieuwsberichten over Blik op Werk. Door te klikken op de titel van het nieuwsbericht, kunt u het volledige nieuwsbericht raadplegen. 

U kunt ook maandelijks op de hoogte worden van al het nieuws en actualiteiten door u te abonneren op de Nieuwsbrief van Blik op Werk. U kunt zich hier aanmelden: Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief.

06-01-2020 - Vacature Account/salesmanager

Blik op Werk is op zoek naar een account/salesmanager 

05-07-2019 - LET OP: Week van de loopbaan: Gratis loopbaanadvies - Ook voor jou!

Meer energie en plezier je werk halen, dat klinkt goed. Maar hoe doet je dat nu? En wie zou je erbij kunnen helpen? 

05-07-2019 -  NIEUWSBERICHT: De Week van de Loopbaan is niet alleen voor werknemers!

Werknemers die meer energie en plezier in hun werk hebben, dat klinkt goed. Uw werknemers zijn immers uw belangrijkste kapitaal. Medewerkers die met plezier hun werk doen zijn meer gemotiveerd en betrokken en presteren daardoor ook beter. De vaardigheden en talenten maar ook de behoeften van uw medewerkers moeten dus zoveel mogelijk overeenkomen met uw doelstellingen. 

14-05-2019 - GASTBLOG: Wat je niet weet kun je niet veranderen

Vandaag hebben we een nieuwe blog gepubliceerd op onze Blik op Werk Blog. Barbara Enthoven van beschrijft in deze gastblog haar ervaringen als vitaliteitsadviseur bij Reaal Lijfwacht en het gebruik van de Werkscan.

08-04-2019 - PROGRAMMA BEKEND: Meld je nu aan voor de Blik op Werk Netwerkbijeenkomst!

Wij zijn verheugd u vandaag het volledige programma van de Blik op Werk Netwerkbijeenkomst te kunnen presenteren, en de inschrijvingen voor de netwerkbijeenkomst te kunnen openen. Via deze link kunt u de uitnodiging downloaden. Vergeet u niet tijdig aan te melden voor deze gratis netwerkbijeenkomst via info@blikopwerk.nl. Alle geïnteresseerden (keurmerkhouders, werkgevers, gemeenten, stakeholders) zijn van harte welkom!

26-02-2019 -  SAVE THE DATE: 23 mei Blik op Werk Netwerkbijeenkomst met het thema 'Onderscheiden(d) in kwaliteit'

De week van 20 t/m 24 mei is de Week van het Keurmerk. In deze week laat Blik op Werk zien wat het Blik op Werk Keurmerk biedt voor dienstverleners, opdrachtgevers én cliënten. Ook zet Blik op Werk haar keurmerkhouders in het zonnetje. Want Blik op Werk Keurmerkhouders leveren onafhankelijk gecontroleerde kwaliteit. Daar zijn zij en wij trots op. Op 23 mei aan het eind van de middag organiseert Blik op Werk een netwerkbijeenkomst met het thema 'Onderscheiden(d) in kwaliteit'. Reserveer dit moment dus alvast in uw agenda!

25-02-2019 -  E-learning uren voor inburgeren en overgangsregeling begin 2019 

Vanaf 1 januari 2019 tellen de door inburgeringsscholen online gegeven cursusuren/e-learning cursusuren niet meer mee voor de ONA-vrijstelling en de 600-uren norm voor de ontheffing voor het inburgeringsexamen. Vanaf heden worden alleen klassikaal gegeven uren meegeteld voor deze normen. In 2018 gegeven cursusuren tellen nog wel mee, evenals de cursusuren behorend bij in 2018 afgesloten contracten, die tot 1 juni nog wel mee zullen tellen voor deze normen.

11-01-2019 - Registratie voor het EUSE congres 2019 is geopend

Over enkele maanden vindt in Amsterdam het European Union of Supported Employment (EUSE) congres plaats. Dit congres zal van 27 tot en met 29 mei plaatsvinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. U kunt zich vanaf heden aanmelden voor dit congres. Als u zich voor 15 maart aanmeldt, krijgt u 100 euro korting en betaalt u geen 480, maar 380 euro voor het driedaagse congres. 

19-12-2018 - Blik op Werk onderzoekt nog meer fraude bij inburgeringsscholen

Sinds september 2018 heeft de onafhankelijke kwaliteitsorganisatie Blik op Werk 20 van de 220 inburgeringsscholen onderzocht op rechtmatige besteding van zogeheten DUO gelden, studiefinanciering voor inburgeraars. Bij 8 van de 20 zijn onregelmatigheden aangetroffen en is het keurmerk ingetrokken.

12-10-2018 - Succesvol ouder worden in het werk

Onlangs maakte het kabinet bekend dat de pensioenleeftijd de komende jaren langzamer omhoog zal gaan dan dat eerder was besloten. Waar dit voor sommige 60-plussers een grote opluchting zal zijn, is dit zeker niet voor iedereen het geval. Doorwerken na het pensioen valt, wanneer mogelijk, iedereen zeer aan te raden. "Langer doorwerken zorgt voor meer hersenactiviteit, lichaamsbeweging en sociaal contact, wat belangrijke peilers zijn voor een gezond leven" aldus lector Annet de Lange bij EenVandaag. Zij is onlangs begonnen aan een bijzonder hoogleraarschap in 'succesvol ouder worden in het werk'.

27-09-2018 - Jobcoaches gezocht voor uniek onderzoek!

Wat is belangrijk bij het behoud van een baan voor jongere mensen met psychische kwetsbaarheden? Om die vraag te beantwoorden volgt het Trimbos-instituut ruim 100 werknemers met psychische klachten, die jobcoaching ontvangen, een half jaar. Er doen al 40 jobcoaches mee, maar het Trimbos-instituut zoekt nog meer deelnemers. Doe mee!

11-09-2018 - Dag van de Jobcoach door NVS

De Nederlandse Vereniging van Support (NVS) organiseert op 21 september voor de tweede maal de Dag van de Jobcoach. Alle geïnteresseerden in de methodiek, benaderingswijze en training in Supported Employment zijn weer van harte welkom.

10-09-2018 - Voordelige certificering voor de Work Ability Index (WAI) en de Personal Radar

Wilt u het meten van werkvermogen opnemen in uw dienstverleningsaanbod? Dan heeft u voor zowel de Work Ability Index (WAI) als voor de Personal Radar een certificering nodig van Blik op Werk. Tijdelijk kunt u uw certificaat voor zowel de WAI als de Personal Radar behalen door gebruik te maken van de unieke en voordelige najaarsactie van Blik op Werk.

02-08-2018 - Financieel toezicht op inburgeringsscholen van start

Op basis van signalen van Blik op Werk heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aan Blik op Werk de opdracht gegeven om per direct de kwaliteitstoetsing van inburgeringsscholen uit te breiden met financieel toezicht.  

09-01-2018 - Whitepaper: De uitdaging van langer doorwerken

Oudere medewerkers die zich ondersteund voelen door leidinggevenden, zijn minder vaak geneigd om voor de pensioenleeftijd de arbeidsmarkt te verlaten. Toch voert minder dan 40 procent van de werkgevers in Europa actief beleid om werkenden te motiveren om door te werken.

14-06-2017 - Blik op Werk start met 'Toezicht in de Klas'

Blik op Werk breidt haar Keurmerk Inburgeren uit met een derde set van eisen voor aanbieders van inburgeringscursussen. Met de uitbreiding gaan  ook zaken als didactiek en de inhoud van de cursussen een rol spelen bij het toekennen van het Keurmerk.