Samen werken aan
duurzame participatie

Particulier | De Werkscan

Tot uw pensioen zo goed mogelijk uw werk blijven doen. In de periode met jonge kinderen de privé-werk balans op orde houden. Tijdens mantelzorgperiodes zorgen dat u niet omvalt. Dat zijn de uitdagingen waar jong en oud voor staan. Natuurlijk wilt u ook zo gezond mogelijk en met plezier aan het werk zijn. In deze fases mag u best iets verwachten van uw werkgever, maar uiteindelijk houdt u toch liever zelf het initiatief.  En werkgevers vinden dat werknemers ook zelf aan de slag moeten om dat te kunnen.

Hoe weet u of u een goede privé-werk balans hebt?
De Werkscan geeft hierop een antwoord!

Wat is de Werkscan?

De Werkscan is een online vragenlijst over uw werkvermogen, werk en loopbaan. Als u de vragenlijst hebt ingevuld dan ontvangt u een persoonlijke rapportage. In de rapportage staat de score van uw werkvermogen. Het werkvermogen is de mate waarin u lichamelijk en geestelijk in staat bent om uw werk te kunnen doen. De score kan uitstekend, goed, matig of slecht zijn.

Ook vindt u advies om actie te ondernemen op één van onderstaande aandachtsgebieden:

 • gezondheid
 • werkomstandigheden
 • balans tussen uw werk en uw privé-leven
 • loopbaan
 • opleidingsbehoefte
 • leefstijl

Na het invullen

Na het invullen weet u wat uw werkvermogen is en op welke aandachtsgebieden u het advies krijgt iets te doen. Dat kan ook preventief zijn: u ervaart nog geen knelpunten, u krijgt aanbevelingen om dat te voorkomen.

Het gesprek met de Werkscandeskundige

Soms is het prettig om even met iemand te kunnen praten over de uitkomsten van uw Werkscan. Dat kan met de gecertificeerde Werkscandeskundige. Deze kan u helpen om samen te kijken wat nodig is om gezond aan het werk te blijven. U bepaalt zelf waar u het over wilt hebben, u blijft aan zet. Het gesprek is vrijblijvend, maar niet kosteloos. Als u weet wat u wilt gaan doen om uw werkvermogen te verbeteren helpt de Werkscandeskundige u om dit om te zetten in een plan. U ontvangt van de Werkscandeskundige dit plan van aanpak. U bepaalt zelf of en met wie u het plan verder wil bespreken.

Na het gesprek

Na het gesprek gaat u zelf aan de slag. Soms kunt u hulp van uw werkgever, ziektekostenverzekeraar of huisarts krijgen. Bijvoorbeeld met een programma om uw leefstijl te verbeteren. Of om een plan te maken voor uw verdere loopbaan. Of om de knelpunten privé op te kunnen lossen. Wat u nodig hebt is afhankelijk van uw situatie. Zet zelf de stap om zo gezond mogelijk en plezierig uw werk te kunnen doen. De Werkscan invullen is de eerste stap!

Goed om te weten

De Werkscan is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief om zo gezond mogelijk aan het werk te blijven.

Wat levert de Werkscan op?

 • Met de Werkscan krijgt u inzicht in uw werkvermogen. Het werkvermogen is de mate waarin u lichamelijk en geestelijk in staat bent uw huidige werk te kunnen doen.
 • Inzicht op welke gebieden u actie kunt ondernemen om uw werkvermogen te behouden of verbeteren. Alles gepresenteerd in een rapportage die u kunt uitprinten of opslaan.
 • Soms is het prettig om te praten over de uitkomsten van de Werkscan. Dat kan met de Werkscandeskundige. Het gesprek is altijd vertrouwelijk. De Werkscandeskundige bekijkt samen met u op welke gebieden u actie wilt ondernemen. En zet deze netjes voor u op een rij in een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. Dat kan eventueel met de verdere hulp van een Werkscandeskundige of een andere professional.
 • U bepaalt zelf wat u met de uitkomsten wilt doen. Als u wilt bepaalt u zelf of u een gesprek wil met de Werkscandeskundige. U bepaalt zelf de gespreksonderwerpen in een Werkscangesprek. U blijft zelf aan zet, want de Werkscan is er speciaal voor u om u te helpen zo gezond mogelijk en met plezier uw werk te kunnen (blijven) doen.
 • Uw persoonlijke rapportage en de inhoud van het Werkscangesprek zijn altijd vertrouwelijk. Ze worden alleen met u gedeeld. U bepaalt zelf of u uw gegevens wilt delen.
 • Werkscandeskundigen zijn via Blik op Werk speciaal getrainde professionals waarvoor kwaliteitseisen gelden.
 • De Werkscan is wetenschappelijk bewezen effectief, vooral in combinatie met het Werkscangesprek. Zo haalt u voor uzelf het meeste uit de Werkscan!

U wilt weten hoe u zo gezond mogelijk en met plezier kunt (blijven) werken?
Dat kan, met de Werkscan!

U wilt weten hoe u zo gezond mogelijk en met plezier kunt (blijven) werken?
Dat kan, met de Werkscan!

Met ingang van 1-12-2023 is het niet meer mogelijk particulier de Werkscan in te vullen. Wilt u toch een Werkscsan invullen? Neem dan contact op met een van deze Werkscandeskundigen.


Let op: aan het invullen van de Werkscan en het gesprek met de Werkscandeskundige zijn kosten verbonden.