Werken aan duurzame participatie

Inclusief Ondernemen

Bent u werkzaam in het Praktijkonderwijs of Voortgezet Speciaal Onderwijs en actief met het begeleiden van leerlingen naar werk? Of bent u op zoek naar een manier om dit nog beter te doen?

Blik op Werk biedt u als partner van Stichting Practicum de mogelijkheid van behalen van het I'M Certificaat (InclusiviteitsMeter) waarmee inclusief ondernemen voor bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten wordt gestimuleerd.

De InclusiviteitMeter geeft inzicht in bedrijven waar uw leerlingen een geschikte stage en/of baan na hun opleiding kunnen vinden. Of een baan met toekomstperspectief, die ook nog eens in de regio ligt. Zo kunt u voor uw leerlingen een betere aansluiting vinden op de arbeidsmarkt.

Wanneer u als onderwijsinstelling samenwerkt met werkgevers en dat graag aan ouders en andere betrokkenen kenbaar maakt, dan kunt u in aanmerking komen voor het Certificaat InclusiviteitsMeter. Hèt keurmerk van Nederland als het gaat om inclusief ondernemen. 

Meld u aan voor een nadere kennismaking met de InclusiviteitsMeter.

Begin april 2018 stond het thema ‘inclusief ondernemen’ centraal in het RTL programma 'Ondernemend Nederland'. Met aandacht voor de vraag hoe ondernemers het Blik op Werk Keurmerk kunnen gebruiken. Daarnaast ziet u hoe de methodiek ‘Supported Employment’ ondernemers helpt bij het in dienst nemen en begeleiden van mensen die hun weg op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend vinden.

Bekijk hier de uitzending:

Hebt u vragen? Wij helpen u graag verder. Telefoon 030 2916025 of via I'M@blikopwerk.nl