Integrating?

Click here for information about language schools.

Arbeid

Keurmerk

Arbeid

Het Keurmerk Arbeid richt zich op organisaties
die kwaliteit willen aantonen, behouden en verbeteren.

SNEL NAAR

Keurmerk Arbeid: outputgericht

Onafhankelijk en uniek

Het Keurmerk Arbeid is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor dienstverleners die zich richten op duurzame arbeids- en sociale participatie. Uniek in Nederland; door middel van outputgerichte toetsing bepaalt Blik op Werk of een dienstverlener aan de kwaliteitseisen voldoet om het Keurmerk Arbeid te mogen dragen.

Voor wie

Voor organisaties die diensten aanbieden gericht op duurzame arbeids- en sociale participatie die kwaliteit willen behouden, aantonen en verbeteren op het gebied van organisatie, bedrijfsprocessen en dienstverlening. 

Onder het  Keurmerk Arbeid vallen 12 diensten

 1. Scholing, opleiding en training
 2. Fysieke of psychologische behandeling of begeleiding
 3. Diagnose, onderzoek en loopbaanoriëntatie
 4. Organisatieadvies en onderzoek
 5. Jobcoaching
 6. Verzuimbegeleiding (Wet verbetering Poortwachter)
 7. Outplacement
 8. Toeleiden van werk naar werk vanuit fysieke of mentale beperkingen (Wet verbetering poortwachter)
 9. Toeleiden naar werk – vanuit situatie geen werk
 10. Sociale activering en participatie
 11. Duurzame inzetbaarheid
 12. Supported Employment – Keurmerk Vlaanderen

Keurmerk aanvragen

Meld u zich hier aan voor het Keurmerk Arbeid.
Na ontvangst neemt onze Servicedesk contact met u op om de vervolgstappen met u door te nemen.

Downloads

In de Handleiding Arbeid 2024 staan de normen beschreven waaraan u moet voldoen om het (Aspirant-)Keurmerk Arbeid te krijgen en te houden.

In de Aanmeldgids Keurmerk Arbeid staan de fasen van het aanmeldproces en de algemene voorwaarden. Deze gids is een aanvulling op de Handleiding Arbeid. Wij adviseren u daarom om de Aanmeldgids altijd in combinatie met de Handleiding door te nemen.

In de Wijzigingen 2023 leest u de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de Handleiding 2023.

Alle dienstverleners die in het Kwaliteitsregister Arbeid staan voldoen aan de kwaliteitseisen van Blik op Werk. Diensten en resultaten worden jaarlijks geactualiseerd. 

Meestgestelde vragen

Wij hebben de meestgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen, onze Servicedesk helpt u graag verder via e-mail (servicedesk@blikopwerk.nl) of telefoon (030 – 291 60 25). 

Dienstverlening gericht op duurzame arbeids- en sociale participatie. Het Keurmerk Arbeid is opgebouwd uit twaalf verschillende diensten.

U levert de resultaten van al uw activiteiten aan die vallen binnen de scope van het Keurmerk Arbeid. Twijfelt u of uw dienstverlening hieronder valt, wij plannen graag een vrijblijvend intakegesprek met u in.

 • Een onafhankelijke kwaliteitstoets van uw dienstverlening. Met het Keurmerk Arbeid onderscheidt u zich van andere organisaties. De jaarlijkse kwaliteitscontrole bewijst dat uw dienstverlening aan hoge kwaliteitsnormen voldoet. Dat maakt u ook een aantrekkelijke werkgever.
 • Voordelen bij het verkrijgen van aanbestedingen en opdrachten, bij verschillende gemeenten, UWV en organisaties aangesloten bij bepaalde cao’s.
 • Na het behalen van het Aspirant-Keurmerk Arbeid wordt uw organisatie opgenomen in het kwaliteitsregister Arbeid. Hierdoor bent u zichtbaar voor toekomstige cliënten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.
 • Praktische handvatten voor het behouden van kwaliteit. Naast het toetsen van de bedrijfsprocessen, toetsen wij de geleverde resultaten en tevredenheid van zowel uw cliënten als opdrachtgevers. Hiermee stimuleert het Keurmerk Arbeid tot het verbeteren van uw organisatie, bedrijfsprocessen en dienstverlening.

Ja, dit is mogelijk door het aanmeldformulier in te vullen. Het Aspirant-Keurmerk Arbeid is een tijdelijke status die een dienstverlener maximaal een jaar kan voeren. Deze tijdelijke status geldt tot u een positieve beoordeling krijgt over de eerste meetperiode. Lees meer over de procedure voor een aanvraag en welke documenten u moet aanleveren in de Aanmeldgids en Handleiding. In de Aanmeldgids vindt u veel informatie over het aanvraagproces.

Na ontvangst van uw complete aanvraag is de doorlooptijd maximaal acht weken. De lengte van het aanvraagproces is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw eigen snelheid van aanlevering en het vinden van eventuele bijzonderheden door Blik op Werk binnen dit gefaseerde aanvraagproces. Na toekenning wordt u opgenomen in het kwaliteitsregister Arbeid en heeft u het recht om het Aspirant-Keurmerk-logo te gebruiken.

Na toekenning van het Aspirant-Keurmerk Arbeid ontvangt u een e-mail, waarin de overeengekomen Meetperiode staat vermeld. Deze kan starten op 1 januari, 1 april of 1 september.

DNV Business Assurance B.V. 
Kiwa Nederland B.V.
TÜV Rheinland Nederland BV
EIK Certificering
Het Keurmerkinstituut

U kunt met uw gebruikersnaam een nieuw wachtwoord aanvragen. Bent u ook uw gebruikersnaam vergeten? Dan kunt u die opvragen via servicedesk@blikopwerk.nl.

Vragen over het Keurmerk Arbeid?

Esther Rohlfs (foto) en Jolien Bonouvrié zijn onze experts.
U bereikt hen via de Servicedesk.