Werken aan duurzame participatie

Stichting Techniek Praktijk Centrum Doetinchem

Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) is een opleidingscentrum voor metaal/technisch personeel. Tevens kunnen wij kortdurende dagbesteding aanbieden alsmede het begeleiden van cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.
meer...

Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) is een opleidingscentrum voor metaal/technisch personeel. Tevens kunnen wij kortdurende dagbesteding aanbieden alsmede het begeleiden van cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

Onderscheid met andere organisaties

Wij bieden maatwerk scholing en leiden individueel en in kleine groepen op.
minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op 12-04-201812-04-2018

Blik op Werk Keurmerk

Stichting Techniek Praktijk Centrum Doetinchem is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk met twee sterren
Stichting Techniek Praktijk Centrum Doetinchem heeft de volgende resultaten behaald (in vergelijking tot de normen van het Blik op Werk Keurmerk).
Download het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

Stichting Techniek Praktijk Centrum Doetinchem neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op 12-04-201812-04-2018

Geen gegevens beschikbaar

Diensten

Toeleiden naar werk - vanuit situatie geen werk

We gaan samen aan de slag om uw plaats en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen en te verbeteren. Samen met u bespreken we uw plan van aanpak. We doen dat zoveel mogelijk volgens een vaste planning zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Duidelijk en transparant dus! We gaan zo snel mogelijk van start met begeleiden en leren.

Afhankelijk van uw individuele behoefte richten we ons op de volgende doelen:

Persoonlijke effectiviteit:
• Versterken fysieke fitheid
• Assertiviteit
• Motivatie en daadkracht
• Versterken mentale kracht

Werknemersvaardigheden:
• Opbouwen van arbeidsritme (bijvoorbeeld mbhv vrijwilligerswerk of stages)
• Begeleiding bij scholing
• Structuur herkennen

Arbeidsmarkt verkennen:
• Interesse en drijfveren in kaart brengen
• Beroepenoriëntatie

Scholing en opleiding

Voornamelijk houden wij ons bezig met het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeids-markt in de metaaltechniek. Denk hierbij aan las-opleidingen, VCA, Heftruck certificaten etc.

Wij onderscheiden ons hierin door onze individuele aanpak.

Diagnose, onderzoek en loopbaan oriëntatie

Voor opdrachtgevers kunnen wij een korte screening uitvoeren. Aan de hand van deze screening kunnen wij een passend advies uitbrengen over de vervolgstap/pen in de loopbaan van de cliënt.

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Jongeren

Wij richten ons voornamelijk op de jong volwassenen die proberen te overleven. Bij deze jongeren is vaak sprake van weerstanden, onzekerheid, stoer gedrag, angst, wantrouwen, etc. De consequenties hiervan doen de jongeren meer kwaad dan goed. De meesten willen niets liever dan ontsnappen aan deze uitzichtloosheid.

Wij helpen Jongeren om met name kennis te maken met werken in de metaaltechniek. Ook voor vragen voor de bouw, installatie- en elektrotechniek kunnen zij bij ons terecht. De jongeren leren te ontdekken waar zij goed in zijn, alleen en samen met anderen. Zij oriënteren zich in een professionele bedrijfsruimte op de techniek, werken aan opdrachten die soms van bedrijven uit de Achterhoek komen en leren zo te wennen aan de kwaliteitseisen die bedrijven kunnen stellen.

Contact

Vestigingen

Industriestraat 1 B, 7005AN Doetinchem (route)
Wito Bongers
+31314393921
info@tpcdoetinchem.nl

Internetadres: www.tpcdoetinchem.nl

Aantal werknemers: 3
Aantal vestigingen: 1
Oprichtingsjaar: 2014

14829