Werken aan duurzame participatie

ROC Nova College, afdeling Educatie

Beroepsopleiding volgen én de Nederlandse taal leren
Wil jij de Nederlandse taal leren? Of wil je een beroepsopleiding volgen? Bij Nova College doe je het allebei tegelijk. Je volgt een beroepsopleiding of volgt vakken bij vavo en krijgt tegelijkertijd lessen Nederlands. Voor de start van de...
meer...

Beroepsopleiding volgen én de Nederlandse taal leren
Wil jij de Nederlandse taal leren? Of wil je een beroepsopleiding volgen? Bij Nova College doe je het allebei tegelijk. Je volgt een beroepsopleiding of volgt vakken bij vavo en krijgt tegelijkertijd lessen Nederlands. Voor de start van de opleiding overleggen we welke opleiding het beste bij jou past en op welk niveau je kunt beginnen. Nova College verzorgt meer dan honderd verschillende beroepsopleidingen, dus er is altijd een opleiding te vinden die bij jou past!
Naast de beroepsopleiding of vavo-opleiding volg je lessen Nederlands. Deze lessen zijn gericht op de beroepspraktijk. Als je de beroepsopleiding afsluit met een diploma, dan ben je vrijgesteld van het inburgeringsexamen: je bent dan dus automatisch ingeburgerd.
Mocht het niet lukken om de beroepsopleiding met een diploma af te ronden, dan helpen we je om met de lessen Nederlands goed voorbereid te zijn op het inburgeringsexamen.

Onderscheid met andere organisaties

Bij Nova College leer je niet alleen de Nederlandse taal, maar combineer je dit met het leren voor een beroep of met een vavo-opleiding. Tijdens de beroepsopleiding krijg je veel lessen Nederlands. Zo heb je aan het eind van de opleiding dus niet alleen veel kennis van de Nederlandse taal, maar heb je ook een beroepsopleiding of vavo-certificaten behaald. Na afloop van de opleiding ben je dus echt klaar voor een plaats in de Nederlandse samenleving.
minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op

Blik op Werk Keurmerk

ROC Nova College, afdeling Educatie is Aspirant Keurmerkhouder== Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek ==
ROC Nova College, afdeling Educatie neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

Inspectie Toezicht in de Klas

ROC Nova College, afdeling Educatie werd in het kader van 'Toezicht in de Klas' door het kennisinstituut ITTA geïnspecteerd op de kwaliteit van didactiek en cursistenbegeleiding. Hieronder vindt u het bijbehorende rapport.
Bekijk het rapport

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op

Geen gegevens beschikbaar

SlagingspercentageGecontroleerd door Blik op Werk

Slagingspercentages

Bekijk de slagingspercentages in de auditrapportage.

Inburgerklassen

Maximum aantal studenten per klas:16 tot 25
Gemengde niveau's in de klas:ja
Instroom tijdens de cursus:ja

Opleidingsniveau en uurtarief

Opleidingsniveau's

Opleidingsniveau: Laag opgeleidUurtarief:   € 9,00
Opleidingsniveau: Middelbaar opgeleidUurtarief:   € 9,00
Opleidingsniveau: Hoog opgeleidUurtarief:   € 9,00

Diensten

Beroepsopleiding in combinatie met de Nederlandse taal

Bij Nova College leer je niet alleen de Nederlandse taal, maar combineer je dit met het leren voor een beroep of met het behalen van vavo-certificaten. Tijdens de beroepsopleiding krijg je veel lessen Nederlands. Zo heb je aan het eind van de opleiding dus niet alleen veel kennis van de Nederlandse taal, maar heb je ook een beroepsopleiding afgerond of certificaten vavo behaald. Na afloop van de opleiding ben je dus echt klaar voor een plaats in de Nederlandse samenleving.

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Nieuwe Nederlanders

Nieuwe Nederlanders die de inburgering willen combineren met het behalen van een MBO-diploma of een vavo-certificaat

Contact

Vestigingen

Tetterodestraat 109, 2023 XM Haarlem (route)
Edith Punt
023 - 530 44 00
educatie@novacollege.nl

Dr Willem Dreesweg 6, 1185VB Amstelveen (route)
Edith Punt
023-5304400
educatie@novacollege.nl

Internetadres: www.novacollege.nl

Aantal werknemers: 1250
Aantal vestigingen: 2
Oprichtingsjaar: 1998

14719