Werken aan duurzame participatie

Banyan Centre

Het Banyan Centre is een centrum voor persoonlijke groei. Het is in 2013 opgericht en gevestigd in Hotel Thermen Bussloo. Het Banyan Centre biedt retreats, workshops, individuele coaching en advies op het gebied van herstel – richting – verbinding.

Onze trainers zijn betrokken...
meer...

Het Banyan Centre is een centrum voor persoonlijke groei. Het is in 2013 opgericht en gevestigd in Hotel Thermen Bussloo. Het Banyan Centre biedt retreats, workshops, individuele coaching en advies op het gebied van herstel – richting – verbinding.

Onze trainers zijn betrokken professionals die hun sporen verdiend hebben op het gebied van o.a. coaching, psychologie, systemisch werk, osteopathie, energiemanagement, acupunctuur, TCG, ademanalyse, NLP, detox en voedingsleer, yoga, mindfulness en qigong.

Het door ons ontwikkelde transformatiemodel bestaat uit drie trajecten: herstel - richting - verbinding.
Herstel: Je fysieke energie neemt toe en klachten nemen af.
Richting: Je onderzoekt waar je op dit moment staat, wat je drijfveren zijn en waar je passie ligt. Je wordt geïnspireerd om in beweging te komen.
Verbinding: Je gaat je passie richting geven. Je doelen zijn helder, en je inspireert en enthousiasmeert anderen.

Onderscheid met andere organisaties

Wij besteden vooral veel aandacht aan de persoonlijke begeleiding en advies op maat (max. vier deelnemers bij ons vijfdaags programma "Grip op je gezondheid") en borging. Er kan een traject gevolgd worden ("Grip 1 en 2 en daarna Regie 1 en 2") en indien gewenst kan de begeleiding nadien nog voortgezet worden.

De luxe sfeervolle locatie geeft vrije toegang tot de wellnessfaciliteiten in de avond voor ontspanning en rust. Deelnemers zijn intern.

minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op 09-10-201709-10-2017

Blik op Werk Keurmerk

Banyan Centre is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk met drie sterren
Banyan Centre heeft de volgende resultaten behaald (in vergelijking tot de normen van het Blik op Werk Keurmerk).
Download het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

Banyan Centre neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op 09-10-201709-10-2017

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Fysieke en mentale behandeling of begeleiding8,9498,2

Download het volledige onderzoeksrapport 2016 verkort
Download het volledige onderzoeksrapport 2016 / 2017

Scores van opdrachtgevers

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Totaal0,00--

Toelichting op het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Stratus Marktonderzoek (onderdeel van Panteia). Het marktgemiddelde is gebaseerd op de scores van alle bedrijven die aan het tevredenheidsonderzoek hebben meegedaan.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 21 july 2016 tot 16 june 2017.

De tevredenheidresultaten van dit bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Blik op Werk. Het gaat hier om het oordeel van cliënten en opdrachtgevers over de kwaliteit van dienstverlening van Banyan Centre.

Attentie: Op deze website staan de resultaten van de officiële tevredenheidsmetingen van Blik op Werk. Stichting Blik op Werk is niet verantwoordelijk voor (onjuiste) weergave ervan door derden.

Diensten

Re-integratie

Re-integratie is niet alleen wenselijk omdat het een plicht van de werkgever is. Als werknemer kies je er niet voor om ziek te worden. Het in stand houden van de ontstane situatie helpt niet in het vormen van een nieuw positief toekomstperspectief.
Wij ondersteunen en adviseren de cliënt bij het terugkeren naar een werksituatie die werkgeluk zal opleveren. Onze aanpak is altijd persoonlijk en diepgaand. Waar liggen de behoeften, verlangens en talenten van de cliënt.

Verzuimpreventie

Eén op de drie werknemers heeft psychische klachte. Naar schatting zitten 300.000 werknemers thuis als gevolg van stress, burn-out of andere klachten van psychische aard. In de registratie van beroepsziekten komen psychische aandoeningen op de tweede plaats, na nek- schouder- en rugklachten. De meest belastende factoren blijken werkdruk gevolgd door conflicten op het werk. Op dit moment ligt de nadruk sterk op re-integratie van de zieke werknemer en te weinig op preventie van verzuim. Dit is des te opvallender omdat aangetoond is dat met preventie de verzuimkosten tot één zesde (!) kunnen worden teruggebracht.
Onze trajecten 'Grip op je gezondheid' en Regie over je leven' bieden herstel en richting. De programma’s zijn bedoeld voor iedereen die een stevig steuntje in de rug kan gebruiken bij herstel van stressgerelateerde klachten. Je leert jezelf beter kennen. Wie of wat bepaalt jouw functioneren en hoe kun je ervoor zorgen dat je je volledige potentieel gaat benutten?

Programma's voor burn-out

‘Grip op je gezondheid’ biedt aandacht voor je gezondheid in brede zin. Dit zorgvuldig ontwikkelde multidisciplinaire programma is bedoeld voor iedereen die een stevig steuntje in de rug kan gebruiken bij het (her)vinden van vitaliteit en levenslust.

Ons team werkt vanuit een holistische visie op gezondheid en bestaat uit deskundigen op het gebied van TCG, voeding, osteopathie, de adem, beweging en psyche. Wij helpen je door middel van persoonlijke consulten en workshops te ontdekken wat jou weer energie geeft en waardoor je weer grip op je gezondheid krijgt. Op basis van een uitgebreid intakegesprek en een gezondheidscheck door onze natuurvoeding- en TCG deskundige wordt een persoonlijk plan voor deze vijf dagen opgesteld.

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Contact

Vestigingen

Bloemenksweg 38, 7383RN Voorst (route)
Patricia van walstijn
055 3682633
welkom@banyancentre.nl

Internetadres: www.banyancentre.nl

Aantal werknemers: 4
Aantal vestigingen: 1
Oprichtingsjaar: 2013

14656