Werken aan duurzame participatie

MEPD (voorheen Stichting Metalektro Personeelsdiensten)

MEPD helpt mensen in de techniek nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden te ontdekken. We begeleiden hen bij een nieuwe start na ontslag of ziekte én om zich te ontwikkelen en door te groeien.

MEPD is ervan overtuigd dat ‘ontwikkeling werkt’. De wereld om ons heen verandert in een...
meer...

MEPD helpt mensen in de techniek nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden te ontdekken. We begeleiden hen bij een nieuwe start na ontslag of ziekte én om zich te ontwikkelen en door te groeien.

MEPD is ervan overtuigd dat ‘ontwikkeling werkt’. De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo, en dat is onomkeerbaar. Wie heeft er immers nog een baan voor het leven? Als je stil blijft staan is de kans groot dat je op een bepaald moment buitenspel komt te staan. Dus blijf in beweging. En… ontwikkelen en groeien maakt blij!

Werkgevers hebben er alle baat bij dat medewerkers zich blijven ontplooien. Dat is een gedeelde verantwoordelijkheid en een win-win situatie! Want fitte en vitale medewerkers zijn gemotiveerder, productiever en hebben meer plezier in hun werk. Werk maken van je leven, noemen we dat.

We zijn er trots op dat we met onze stichting al sinds 1992 veel mensen hebben begeleid en dat opdrachtgevers en deelnemers onze persoonlijke aanpak hoog waarderen.

Onderscheid met andere organisaties

Jij bent belangrijk voor ons. Samen gaan we op zoek naar jouw talenten, drijfveren en mogelijkheden. Dat kan in verschillende fases van je leven zijn:

• Als je ontslagen wordt

• Als je ziek bent (geweest)

• Als je wilt (door)groeien of jezelf ontwikkelen

Samenwerking met:
Scholingsinstelling, Uitzendbureau, Gemeente, UWV, Werkgever / werkgeversorganisatie

minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op 05-06-201805-06-2018

Blik op Werk Keurmerk

MEPD (voorheen Stichting Metalektro Personeelsdiensten) is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk met twee sterren
MEPD (voorheen Stichting Metalektro Personeelsdiensten) heeft de volgende resultaten behaald (in vergelijking tot de normen van het Blik op Werk Keurmerk).
Download het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

MEPD (voorheen Stichting Metalektro Personeelsdiensten) neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op 05-06-201805-06-2018

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Diagnose, onderzoek en loopbaanoriëntatie-107,6
Outplacement7,91137,8
Toeleiden van werk naar werk (eerste en tweede spoor)-47,8

Download het volledige onderzoeksrapport 2017/2018
Download het volledige onderzoeksrapport 2016 / 2017
Download het volledige onderzoeksrapport 2015 / 2016

Scores van opdrachtgevers

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Totaal7,921--

Toelichting op het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Stratus Marktonderzoek (onderdeel van Panteia). Het marktgemiddelde is gebaseerd op de scores van alle bedrijven die aan het tevredenheidsonderzoek hebben meegedaan.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 15 july 2017 tot 15 march 2018.

De tevredenheidresultaten van dit bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Blik op Werk. Het gaat hier om het oordeel van cliënten en opdrachtgevers over de kwaliteit van dienstverlening van MEPD (voorheen Stichting Metalektro Personeelsdiensten).

Attentie: Op deze website staan de resultaten van de officiële tevredenheidsmetingen van Blik op Werk. Stichting Blik op Werk is niet verantwoordelijk voor (onjuiste) weergave ervan door derden.

Diensten

Outplacement

Het intake gesprek is de eerste stap om de individuele behoefte te inventariseren om zo tot maatwerk te komen. Mogelijke onderdelen van het traject zijn: verwerkingsproces, kwaliteiten en vaardigheden, netwerken, curriculum vitea, sollicitatiebrief, oefenen van sollicitatiegesprekken en jobhunting en bemiddeling. De begeleidingsbijeenkomsten kunnen zowel individueel als in groepsverband zijn. Naast de actieve rol van de deelnemers spelen ook onze accountmanagers en jobhunters een cruciale rol. Zij onderhouden en leggen contacten met bedrijven om zoveel mogelijk vacatures aan te kunnen bieden.

Loopbaanontwikkeling

Elke medewerker maakt een ontwikkeling door. MEPD biedt loopbaanbegeleiding aan zodat bedrijf en medewerker samen een loopbaanpad kunnen uitstippelen dat voor beide partijen voordelen oplevert.

re-integratietrajecten (1e en 2e spoor)

Aan de hand van een uitgebreid oriëntatiegesprek wordt een trajectplan opgesteld, hierin worden verschillende onderdelen opgenomen. Dit kan een training of een test zijn, maar ook een cursus of opleiding en natuurlijk de begeleiding, bemiddeling en jobhunting door MEPD.

Assessment

Door MEPD worden verschillende loopbaantesten en analyses toegepast. "Welke baan past bij mij?", "Binnen wat voor soort organisatie voel ik mij thuis?". Op deze en vele andere vragen wordt een duidelijk antwoord verkregen. Deze testen worden door gecertificeerde consulenten afgenomen en geanalyseerd. De door deze testen vergrootte zelfkennis en zelfinzicht leiden tot een duidelijker toekomstbeeld en concrete acties.

Detachering

MEPD biedt kandidaten de mogelijkheid tot detachering mèt pensioenaansluitng bij PME of PMT. Hierin zijn wij uniek en al sinds 1992 gespecialiseerd. Hierdoor kan ook bij een detachering de pensioenopbouw doorlopen.

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Werkende, werkzoekende en langdurig zieke (groepen en individuen)

In de loop der jaren hebben we duizenden personen begeleid. Dit waren zowel werkzoekende en re-integratie kandidaten (IRO, 1e en 2e spoor) als personen die deelnamen aan individuele loopbaanbegeleiding en coachingstrajecten. Opdrachtgevers zijn met name technische bedrijven zoals Thales Nederland, Stork, Honeywell, Eaton en vele anderen. Bij deze bedirjven richten wij ons op alle opleidingsniveaus in de technische en niet-technische functies.

Contact

Vestigingen

Robijnstraat 16, 7554 TB Hengelo (route)
Wouter Luttikhuis
085 043 1906
info@mepd.nl

Fransebaan 590, 5627 JM Eindhoven (route)
Tanja Janssen
085 043 1906
info@mepd.nl

Morsestraat 4 -6, 8013 PP Zwolle (route)
Ab Jongman
085 043 1906
info@mepd.nl

Voltastraat 27, 6902 PT Zevenaar (route)
Wouter Luttikhuis
085 043 1906
info@mepd.nl

Zeewinde 5, 9738 AM Groningen (route)
Ab Jongman
085 043 1904
info@mepd.nl

Hardwareweg 5c, 3821 BL Amersfoort (route)
Victor van Ham
085 043 1906
info@mepd.nl

Stationsweg 78G, 2991 CM Barendrecht (route)
Victor van Ham
085 043 1906
info@mepd.nl

Internetadres: http://www.mepd.nl/

Aantal werknemers: 45
Aantal vestigingen: 7
Oprichtingsjaar: 1992

5111