Werken aan duurzame participatie

LET OP: Week van de loopbaan: gratis loopbaanadvies - Ook voor jou!

Meer energie en plezier uit je werk halen, dat klinkt goed. Maar hoe doe je dat nu? En wie zou je erbij kunnen helpen? 

Misschien loop je al langer met vragen over jouw werk; je zou het misschien anders willen inrichten zodat je kwaliteiten veel beter benut kunnen worden. Of je hebt verwachtingen ten aanzien van werk die (nog) niet helemaal zijn uitgekomen. Misschien zou je juist heel graag willen weten waar jouw kwaliteiten nu liggen en hoe je deze optimaal kunt gebruiken.

In dat geval zou een loopbaancoach je wel eens op weg kunnen helpen. Die kan samen met jou onderzoeken welk werk goed bij je past en waar je gelukkig van wordt. En dat hoeft lang niet altijd te betekenen dat je naar een andere werkgever op zoek gaat. Het kan evengoed zijn dat je binnen jouw huidige werk nieuwe doelen stelt waar jij en je werkgever beiden wat aan hebben. De loopbaancoach helpt je om deze doelen scherp te krijgen en een plan te maken om deze doelen te bereiken.

Maar het is best spannend om die stap te zetten. Wat krijgt de werkgever te weten als je met een loopbaancoach in zee gaat? Hoe maak je bespreekbaar met je werkgever dat je jouw werk anders zou willen inrichten? Goed om te weten is dat er in de week van 16 tot en met 21 september door Noloc de Week van de Loopbaan wordt georganiseerd. In deze week krijg je gratis loopbaanadvies. En het is toegankelijk voor iedereen. Er zijn meer dan 300 loopbaancoaches in Nederland die graag met je meekijken als het om jouw loopbaan gaat. En, niet onbelangrijk, een loopbaangesprek is altijd vertrouwelijk. 

Alle loopbaancoaches die meedoen aan de Week van de Loopbaan zijn allen gecertificeerd door Noloc. Er zijn ook loopbaancoaches die nog iets extra’s hebben: zij zijn in bezit van het Blik op Werk Keurmerk. Naast de eisen die Noloc stelt aan opleiding, kennis en vaardigheden worden loopbaancoaches met het Blik op Werk Keurmerk ook getoetst op de tevredenheid van hun klanten. 

Zo weet je precies hoe tevreden andere mensen zijn over de loopbaan coaching en maakt het jou keuze voor kwaliteit in loopbaan coaching eenvoudiger. Loopbaancoaches met een Blik op Werk Keurmerk kun je hier vinden.

Noteer alvast de data en plan voor jezelf een afspraak in, want hulp bij je loopbaan was nog nooit zo makkelijk!

(Bent je 45+? Dan is het ontwikkeladvies 45+ zeker iets voor jou. Kijk hier voor meer informatie.)