Samen werken aan
duurzame participatie

Vacature: Specialist Loonwaarde

Blik op Werk is op zoek naar een

Specialist Loonwaarde (28 tot 32 uur per week)

Blik op Werk: Kwaliteitsinstituut voor duurzame participatie
Een inclusieve samenleving waarin iedereen deelneemt - daar geloven wij in en daar werken wij aan. Dat doen we door dienstverleners te ondersteunen die zich richten op inburgeren, arbeid, werkvermogen en loonwaarde. Blik op Werk wil een toonaangevend kwaliteitsinstituut zijn dat keurt, signaleert en adviseert op het gebied van duurzame participatie.

 Onze organisatie bestaat uit ruim 20 gedreven professionals die zich dagelijks inzetten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Blik op Werk is een open organisatie met korte lijnen. In een informele sfeer verzetten we veel werk.

 Blik op Werk houdt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toezicht op de uitvoering van de Uniforme Loonwaardemethodiek. Dat betekent dat Blik op Werk de uitvoering van de loonwaardebepaling toetst bij private opleidingsorganisaties, ontwikkelaars van loonwaardesoftware en uitvoerders van de loonwaardebepaling.

De functie
Als Specialist Loonwaarde faciliteer je het toezicht op de uitvoering van de uniforme loonwaardemethodiek. Samen met de Adviseur Loonwaarde onderhoudt je de contacten met de externe partijen, zoals het ministerie van SZW en het College van Deskundigen voor de Uniforme Loonwaardebepaling. Je draagt bij aan het versterken van de bekendheid van Blik op Werk binnen het thema Loonwaarde. Je stelt rapportages op en zorgt ervoor dat de uitkomsten daarvan vertaald worden naar praktische toepassingen, zoals externe publicaties. Je werkt mee aan de uitvoering van het meerjarenbeleidsplan, initieert nieuwe plannen en voert die uit. Je draagt ook bij aan de interactie tussen de verschillende domeinen en zoekt de samenwerking waar dat mogelijk is.

 Je werkt nauw samen met de Adviseur Loonwaarde en met de Specialisten van de andere domeinen van Blik op Werk.

 Wat we van je verwachten
Je bent communicatief sterk en je kunt goed plannen. Je weet de strategische belangen van Blik op Werk en van onze stakeholders goed met elkaar af te stemmen. Je hebt affiniteit met en kennis van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en weet wat er in die sector speelt. Kennis van het thema Loonwaarde is een pré. Je bent nieuwsgierig naar hoe je nieuwe ontwikkelingen kunt vertalen naar onze rol als toezichthouder. Ook ben je gericht op samenwerking en heb je ervaring met projectmatig werken.

 Daarnaast vragen wij:
●       hbo/academisch werk- en denkniveau;
●       drie tot vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van arbeidsparticipatie, bijvoorbeeld als loonwaardedeskundige of jobcoach;
●       oog voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
●       sterke communicatieve vaardigheden;
●       een nieuwsgierige en onderzoekende houding;
●       uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. 

We vinden het belangrijk dat je een groot deel van de tijd op ons kantoor in Utrecht bent, maar we faciliteren ook thuiswerken. 

Blik op Werk streeft er nadrukkelijk naar in haar personele samenstelling een afspiegeling van de diversiteit in de samenleving te zijn. 

Wat we bieden
●       Een dynamische baan van tussen de 28-32 uur per week.
●       Een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan.
●       Een bruto maandsalaris van tussen de € 2.958,- en € 4.304,-  bij een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring.
●       25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
●       Naast vakantiegeld krijg je een 13e maand, een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering. 

Solliciteren
Je kunt je sollicitatie (motivatiebrief plus cv) uiterlijk tot en met 1 oktober 2023 richten aan onze directeur-bestuurder Robertjan Uijl via info@blikopwerk.nl. Heb je vragen over deze vacature, bel dan met Boudewijn van der Lecq, operationeel manager bij Blik op Werk, 06-20851561. 

Voor meer informatie over Blik op Werk, zie www.blikopwerk.nl en www.blikopinburgering.nl.