Samen werken aan
duurzame participatie

Vacature: Jurist Blik op Werk

Blik Op werk

Blik op Werk is een onafhankelijk Kwaliteitsinstituut met ruim 500 keurmerk- en licentiehouders op het gebied van Inburgering en Re-integratie. Voor deze groep van keurmerkhouders behartigt de juridische afdeling de bezwaar – en beroepsprocedures, de klachtafhandeling en generieke juridische dienstverlening.

Blik op Werk is op zoek naar een zelfstandig-werkende, solide en gedreven jurist (0.8 FTE) die ervan houdt zich vast te bijten in complexe dossiers, maar tegelijk het krachtenveld van de organisatie van Blik op Werk en haar stakeholders goed aanvoelt. Jouw omgevingssensitiviteit is ontwikkeld evenals jouw oog voor kwaliteit. Je bent dienstverlenend en biedt een luisterend oor voor relaties alsmede je directe collega’s. Jouw manier van werken is consciëntieus, kenmerkt zich door daadkracht en werkt toe naar een resultaat.

De afdeling
De juridische afdeling van Blik op Werk behartigt alle juridische zaken van de organisatie.
Dit loopt uiteen van het geven van adviezen aan én ondersteunen van het bestuur bij zeer uiteenlopende juridische aangelegenheden, tot het beoordelen van overeenkomsten voor de verschillende andere afdelingen binnen Blik op Werk. Daarnaast is de juridische afdeling betrokken bij beslissingen en procedures ten aanzien van het schorsen of intrekken van het Blik op Werk keurmerk.

Of je nu aan een zaak voor het Blik op Werk Keurmerk werkt of je collega’s adviseert, jouw werk staat in het midden van de (politieke) belangstelling. Dit houdt in dat er diverse projecten lopen waarbinnen de juristen een belangrijke rol vervullen. Dit maakt de functie afwisselend en uitdagend en de inbreng van de juridische afdeling kan echt het verschil maken.

Samenwerking is belangrijk in jouw werk: vanwege het politieke werkveld zal je veel overleggen, afstemmen en samen optrekken met collega’s van diverse afdelingen, adviseurs, belangenverenigingen, gemeenten, DUO, VNG en het ministerie van SZW.

Functie-eisen
● Je beschikt over een afgeronde universitaire of HBO opleiding in Rechten en hebt 5 tot 10 jaar werkervaring als bedrijfsjurist/jurist bij een gemeente of jurist bij een semi-overheidsinstelling
● Je werkt secuur, praktisch, gestructureerd en doel- en resultaatgericht
● Het doorgronden van ingewikkelde dossiers is voor jou geen probleem, hoofd- en bijzaken scheid jij gemakkelijk van elkaar
● Je beschikt over een scherpe juridische blik, weet snel tot de kern van het probleem door te dringen en laat niet alleen op papier maar ook mondeling zien dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
● Wij zoeken iemand die zowel kan “buffelen” als met plezier zaken uitpluist en met wie het prettig samenwerken is
● Verder is van belang dat je je eigen werk goed organiseert en onder druk effectief blijft presteren
● Je bent besluitvaardig en in staat om jouw adviezen concreet en begrijpelijk te maken voor niet juristen
● en bij voorkeur ben je op korte termijn beschikbaar

Wij bieden
● Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met de mogelijkheid tot een vaste arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
● Een salaris tussen EUR 4.000 en 5.000 euro per maand op basis van 40 uur; deze indicatie is afhankelijk van ervaring en genoten opleiding(en)
● Eindejaarsuitkering
● Een mooi werkplek binnen het maatschappelijke domein
● Een reiskostenvergoeding
● De mogelijkheid je collectief te laten verzekeren via Blik op Werk

Reageren
Je kunt reageren tot vrijdag 21 mei 2021. Sollicitaties mogen gestuurd worden aan onze directeur Robertjan Uijl via info@blikopwerk.nl. Heb je vragen over de vacature? Deze kun je stellen aan Gaby Koenders via 06 821 582 31 of per e-mail aan gkoenders@blikopwerk.nl.