Werken aan duurzame participatie

Trainingen professionals 

Blik op Werk traint professionals die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het trainingsaanbod is gericht op het methodisch kunnen toepassen van de verschillende instrumenten en het werken conform de WAI-spelregels. Voor de instrumenten en methoden die Blik op Werk in beheer heeft op het terrein van duurzame inzetbaarheid geldt dat Blik op Werk de kwaliteit borgt.

Met onze trainingen bent u in staat om:

  • Met gevalideerde instrumenten het werkvermogen (Work Ability Index) adequaat  te meten.
  • Methodisch te werken met als doel op individueel niveau of in een groep de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bespreekbaar te maken en te vergroten.
  • De zelfregie en het zelfvertrouwen van medewerkers te vergroten.
  • Kunt u rekenen op een beter resultaat van uw interventies.

Meer informatie:

Trainingsaanbod

Het trainingsaanbod wordt verzorgd door ervaren professionals, die hun kennis overdragen over thema, aanpak, protocol en toepassing van de trainingen.

Training Basisprincipes Huis van Werkvermogen

De training Basisprincipes Huis van Werkvermogen duurt een dagdeel en is voor iedereen die kennis wil maken met de uitgangspunten van de Work Ability Index. Deze training vormt de basis voor zowel de WAI-training als de Instructie Werkscan.

Licentietraining Work Ability Index

Deze training is nodig om een licentie te kunnen afsluiten voor het gebruik van de Work Ability Index. Het volgen van deze training is vereist om de kwaliteit te borgen en zoveel mogelijk resultaat te halen uit de WAI-onderzoeken.

Licentietraining Personal & Company Radar

Deze training is nodig om een licentie te kunnen afsluiten voor het gebruik van de Personal & Company Radar. Het volgen van deze training is vereist om de kwaliteit te borgen en zoveel mogelijk resultaat te halen uit de onderzoeken met de Personal Radar. De training is verdeeld over 1 dagdeel en 1 hele dag. In het eerste dagdeel volgt u de training Basisprincipes van het Huis van Werkvermogen. Tijdens de hele dag leert u hoe u de Personal Radar kunt uitzetten bij uw opdrachtgever. Vervolgens oefent u met de methodiek van de Company Radar. U leert hoe u als onafhankelijke facilitator uw opdrachtgever ondersteunt bij het maken van een gedragen plan van aanpak om het werkvermogen te verbeteren.

Licentietraining Werkscan & Motivational Interviewing

Professionals die de Werkscan willen inzetten volgen eerst een vierdaagse training. Deze training is met name gericht op het ontwikkelen van de gespreksmethodiek Motivational Interviewing (MI). Deze methodiek is gericht op het bevorderen van de intrinsieke motivatie tot verandering bij de werknemer.

Training Coachen op zelfregie met de EigenWerkWijzer

Deze training is voor coaches die mensen met een arbeidsbeperking ondersteunen bij meer zelfregie. Het instrument EigenWerkWijzer geeft mensen met een arbeidshandicap inzicht in wat ze wel en niet kunnen als het gaat om werken én wat ze hierover willen vertellen aan anderen. Coachen via de EigenWerkWijzer zet mensen in hun kracht. Het instrument maakt uw coaching efficiënt: uw klanten kunnen veel zelf doen.

Trainingsagenda 2020

Hieronder vindt u de agenda voor de trainingsdagen, die Blik op Werk professionals biedt. De trainingen zijn erop gericht om de instrumenten correct toe te kunnen passen. De trainingsdagen zijn onder voorbehoud in verband met het Corona-virus.

Agenda 2020
Tijddag 1dag 2dag 3dag 4
Basistraining Huis van Werkvermogen*09.00-12.30 uur9 sep   
Met de Work Ability Index aan de slag09.00-17.00 uur9 sep   
Werkscan & Motivational Interviewing*09.00-17.00 uur10 sep18 sep25 sep6 oktober
Personal & Company Radar dag 1**09.00-12.30 uur30 sep   
Personal & Company Radar dag 2**09.00-17.00 uur1 okt   

De data voor de trainingen Coachen op zelfregie met de EigenWerkWijzer worden in onderling overleg bepaald.
*Deze module is verplicht onderdeel van de WAI-training, de training Werkscan & Motivational Interviewing en de Personal & Company Radar-training. Professionals die geïnteresseerd zijn in het Huis van Werkvermogen, kunnen de module ook los volgen.
** De training Personal & Comopany Radar wordt gevolgd in 3 dagdelen op 2 dagen.

Tarieven trainingen

De tarieven voor de trainingen zijn gebaseerd op de inzet van ervaren professionals, die hun kennis over thema, aanpak, protocol en toepassing van de betreffende training overdragen en daardoor bijdragen aan de kwaliteit van uw dienstverlening. 

Naam trainingTarief 2020Keurmerk
houder
In-company
Basisprincipes Huis van Werkvermogen€    235,-10% kortingop aanvraag
Licentietraining Work Ability Index€    469,-10 % kortingop aanvraag
Licentietraining Werkscan & Motivational Interviewing€ 1.671,-10% kortingop aanvraag
Licentietraining EigenWerkWijzer€ 1.173¹10% kortingop aanvraag
Licentietraining Personal & Company Radar  €    935,-10% kortingop aanvraag

De tarieven zijn excl. BTW.

¹ inclusief 10 inlogcodes voor de EigenWerkWijzer

Trainingslocatie
De reguliere trainingen en bijeenkomsten vinden plaats op een nader bekend te maken trainingslocatie van Blik op Werk in Utrecht-Zuid.

Incompany
Op verzoek kan ook een training 'in company' worden verzorgd voor een groep van circa tien personen. Voor een offerte op maat kunt u met ons contact opnemen via  info@blikopwerk.nl

Voorwaarden

  • Annuleren van een training kan tot 31 dagen van te voren kosteloos.
  • Indien u annuleert tussen de 30 en 8 dagen van te voren, brengen we u 50% van het tarief van de training in rekening.
  • Annuleren vanaf 7 dagen is helaas niet mogelijk. We brengen u dan het gehele tarief van de training in rekening.
  • Blik op Werk heeft de mogelijkheid om een training te annuleren vanwege te weinig deelnemers.
  • Blik op Werk zal in dat geval de nieuwe trainingsdata zo snel mogelijk doorgeven.
  • Pas na betaling van de factuur kan de training worden gevolgd.

Aanmelden trainingen

U kunt zich aanmelden via een van onderstaande linken. Wij benaderen u zo snel mogelijk nadat u zich heeft aangemeld. U kunt zich ook telefonisch opgeven via 030 291 60 25.

Als u zich op voor de Work Abilty Index, Personal & Company Radar of de Werkscan aanmeldt hoeft u dat niet te doen voor de Basisprincipes van het Huis van Werkvermogen. Deze training is reeds onderdeel van bovengenoemde trainingen.

Ik meld mij aan voor de Training Basisprincipes van het Huis van Werkvermogen
Ik meld mij aan voor de Licentietraining Met de WAI aan de slag
Ik meld mij aan voor de Licentietraining Personal & Company Radar
Ik meld mij aan voor de Licentietraining Werkscan & Motivational Interviewing
Ik meld mij aan voor de Training Coachen op zelfregie met de EigenWerkWijzer

Ondersteunende materialen

Wij bieden u verschillende materialen die u kunt gebruiken ter ondersteuning van uw aanpak voor duurzame inzetbaarheid. Het kan u helpen om de dialoog op gang te brengen over duurzame inzetbaarheid. En welke rol werkenden en werkgevers daar in hebben.