Ik ben sinds kort werkloos

U bent werkloos geworden. Misschien bent u gedeeltelijk werkloos doordat uw werkgever werktijdverkorting heeft aangevraagd. Of u bent ontslagen omdat het bedrijf waar u werkte failliet is gegaan. Heeft u vragen over hoe u weer aan de slag kan of welke rechten en plichten voor u gelden? De informatie op deze site helpt u verder.

Het UWV WERKbedrijf ondersteunt u bij het zoeken naar werk. Het UWV kan bijvoorbeeld:

  • voor u bemiddelen bij werk
  • in sommige gevallen regelen dat u een opleiding kunt volgen
  • adviseren wanneer u voor zichzelf wilt beginnen
  • zorgen dat u een re-integratietraject gaat volgen als dat nodig is.

Meer over het aanvragen van een uitkering, begeleiding bij het zoeken naar werk en de regels waar u zich aan moet houden, vindt u op Werk.nl, de website van het UWV WERKbedrijf. Gemeenten en UWV hebben gezamenlijk de zgn. Werkpleinen ontwikkeld, waar u terecht kunt voor informatie en vacatures in uw regio. Voor een vestiging van UWV bij u in de buurt, kunt u terecht op de zoekmachine van het UWV.  

Ondersteuning en begeleiding bij re-integratie

Als een re-integratietraject gaat volgen, wordt u hierin begeleidt door de werkcoach of arbeidsdeskundige van het UWV WERKbedrijf. U kunt samen op zoek gaan naar een geschikt re-integratiebedrijf, maar u kunt dat ook zelf doen. Op deze pagina vindt u een overzicht van re-integratiebedrijven. In deze zoekmachine staan bedrijven met het Blik op Werk Keurmerk. Blik op Werk toetst de kwaliteit van deze bedrijven, zodat u weet dat u kiest voor een dienstverlener met aantoonbare kwaliteit, die zijn afspraken nakomt. 

Links

Meer informatie

0900 25 45 679 (€ 0,10 pm)

Hoofdmenu

Algemene zoekfunctie