Ik ben langdurig werkloos of arbeidsongeschikt

U bent al langere tijd uit het arbeidsproces. U heeft een WW of een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAO of WIA) en daardoor heeft u te maken met rechten en plichten van UWV. U bent misschien aan het solliciteren of aan het re-integreren. Heeft u vragen over wat u kan en wil en waar u terecht kan met uw vragen? De informatie op deze site helpt u verder.

Het UWV WERKbedrijf ondersteunt u bij het zoeken naar werk. Het UWV kan bijvoorbeeld:

  • voor u bemiddelen bij werk
  • in sommige gevallen regelen dat u een opleiding kunt volgen
  • adviseren wanneer u voor zichzelf wilt beginnen
  • zorgen dat u een re-integratietraject gaat volgen als dat nodig is.

Meer over het aanvragen van een uitkering, begeleiding bij het zoeken naar werk en de regels waar u zich aan moet houden, vindt u op Werk.nl, de website van het UWV WERKbedrijf. Gemeenten en UWV hebben gezamenlijk de zgn. Werkpleinen ontwikkeld, waar u terecht kunt voor informatie en vacatures in uw regio. Voor een vestiging van UWV bij u in de buurt, kunt u terecht op de zoekmachine van het UWV.  

Ondersteuning en begeleiding bij re-integratie

Als een re-integratietraject gaat volgen, wordt u hierin begeleidt door de werkcoach of arbeidsdeskundige van het UWV WERKbedrijf. U kunt samen op zoek gaan naar een geschikt re-integratiebedrijf, maar u kunt dat ook zelf doen. Op deze pagina vindt u een overzicht van re-integratiebedrijven. In deze zoekmachine staan bedrijven met het Blik op Werk Keurmerk. Blik op Werk toetst de kwaliteit van deze bedrijven, zodat u weet dat u kiest voor een dienstverlener met aantoonbare kwaliteit, die zijn afspraken nakomt. 

Links

Meer informatie

0900 25 45 679 (€ 0,10 pm)

Hoofdmenu

Algemene zoekfunctie